Szinte minden nő átélte már azt a pánikot és bizonytalanságot, ami akkor jelentkezik, amikor a partnere elkezd elhúzódni vagy változik a magatartása. Lehet, hogy hirtelen történik, vagy van valami kiváltó oka, akárhogy is, ez egy nagyon rossz érzés, amitől a nők tehetetlennek és bizonytalannak érzik magukat.

De vajon mi a tényleges oka, hogy egy férfi távolodni kezd, amikor látszólag rendben mennek a dolgok kettőtök között?

Stresszes élethelyzetben van

Meglehetősen széles körben ismert, hogy amikor egy férfi stresszes, visszavonul a "barlangjába". Óriási különbség van aközött, hogy tudunk valamit, és valóban meg is értünk. A legtöbb nő nehezen fogadja el, hogy a férfiak így kezelik a problémáikat, mert amikor a nőknek nehéz időszakuk van, az az első ösztönösen, hogy beszélnek róla, és vigasztalást keresnek a szeretteiktől.

A legtöbb férfi azonban nem így működik. Amikor egy férfinak nehéz időszaka van, vissza kell húzódnia, és egyedül kell megoldania a problémáit. A legnagyobb hiba, amit a nők elkövethetnek, hogy nem adnak neki teret ehhez.

Ha erőlteted, hogy megnyíljon, akkor csak egy újabb stresszforrásnak fog tekinteni az életében, és még jobban elhúzódik. Ez egy ördögi kört hoz létre, amelyben te lökdösöd őt, ő visszahúzódik, te még többet próbálkozol, és így  tovább és tovább, amíg teljesen el nem távolodik tőled, vagy a kapcsolat feszültséggel folytatódik.

 

Fullasztóan rátapadsz

Egy férfinak nem kell különösebb személyes probléma ahhoz, hogy úgy érezze, vissza kell vonulnia. Néha elég az, ha azt érzi, hogy a párja túlságosan "szorítja" őt.

A tapadás nem is annyira viselkedési forma, mint inkább lelkiállapot. Ha egy férfi úgy érzi, hogy szükséged van rá ahhoz, hogy jól érezd magad az életedben, vagy szükséged van rá, hogy betöltsön egy érzelmi űrt, ami benned van, akkor ösztönösen visszahúzódik. Ez csak egy emberi válaszreakció.

A férfiak azt akarják érezni, hogy vágynak rájuk, nem pedig azt, hogy nélkülük nem tudnánk élni. Ez egy nagyon fontos különbség, amelyet a legtöbb nő figyelmen kívül hagy.

 

Kétségei vannak a kapcsolatot illetően

A kétségek normálisak, különösen, ha a kapcsolat elkezd mélyülni. Ez nem feltétlenül jelent semmit veled kapcsolatban, vagy arról, hogy milyen nagyszerű veled lenni. Lehet, hogy nem áll készen valami igazán komoly dologra, vagy talán egy kicsit bizonytalan abban, hogy valóban te vagy-e az a nő, akivel látja magát együtt eltölteni az élete hátralévő részét. És ez is rendben van.

Előfordul, hogy két ember nagyon szereti egymást, de hosszú távon mégsem lesznek megfelelőek egymásnak( pl. egyikük jóval idősebb és nem tudnak közös jövőképet kialakítani, stb.)

Ahelyett, hogy megijednél nagyon, inkább adj teret neki, és egyenlőre csak magadra koncentrálj, mert tényleg csak ennyit tehetsz. Nem kényszerítheted rá, hogy bizonyos érzéseket érezzen irántad, nem kényszerítheted rá, hogy olyan kapcsolatot akarjon, amilyenre te vágysz, ezért felesleges időt és energiát fordítani arra, hogyan változtasson a viselkedésén vagy az érzésein. Ezt az időt sokkal jobb azzal tölteni, hogy önmagadba fektess. HA ezt teszed, csak nyerhetsz, akármi is a végkimenetele a dolognak kettőtök között. Mind az életben, mind a kapcsolatokban. Ha a legjobb állapotban vagy, és ő úgy dönt, hogy bedobja a törölközőt, akkor sem fogsz teljesen padlóra kerülni...