Ha arra a kérdésre, hogy együtt vagytok-e, az a válasz, hogy "bonyolult", akkor biztosan tudod, milyen a situationship. Mutatok azonban négy vészjósló jelet, ami azt üzeni, hogy a kapcsolat nem tart semerre.

Egy situationship esetén nagyon nehéz navigálni a kapcsolatban. Az érzelmek zavarosak, kiszámíthatatlanok és a szabályok is folyamatosan változnak. A situationship egy meghatározatlan romantikus kapcsolat, amely valahol az alkalmi viszony és az elkötelezett párkapcsolat között lebeg. Ha van némi érzelmi befektetés, de nem vagy biztos benne, hogy hányadán is álltok, akkor jó eséllyel situationshipbe bonyolódtál. A kapcsolatot körülményesnek, bizonytalannak, ambivalensnek, de közben kényelmesnek és felszabadítónak érezheted. Ugyanakkor az aggodalom is gyorsan megjelenik az ingoványos terep miatt.

A címke nélküli kapcsolatok azonban nem eleve rosszak. Őszinteséggel a situationship felszabadító módot jelenthet a kapcsolatok felfedezésére anélkül, hogy komolyabban elköteleződnél.

Erőt adhat, ha időt szánsz arra, hogy megismerj valakit. Azonban fájdalmassá az teszi ezeket a kapcsolatokat, ha valaki nem tisztázza, hogy mit keres. Akár egy esetleges későbbi romantikus kapcsolatról van szó, akár arról, hogy egyenlőre csak lazán találkozgattok. A "mi van, ha?", "mi vagyunk mi egymásnak?", "mit csinálunk?" zűrzavar az, ami a helyzetkapcsolatot felszabadítóból

mérgezővé teheti. Fontos, hogy először tisztázd magadban a saját érzéseidet, majd beszélgess a partnereddel is arról, hogy ő mit szeretne. Ha mindkettőtök számára elfogadható a laza, kötetlen találkozgatás, akkor nyert ügyetek van. Azonban, ha te komoly szerelmi kapcsolatban gondolkozol, alább mutatok négy figyelmeztető jelet, ami arra utalhat, hogy valószínűleg nem ezzel a partnerrel fog bekövetkezni...

Négy jel, hogy a kapcsolatnak nincsen hosszú távon jövője

1. Hullámzó kommunikáció

Nem kell minden nap beszélnetek vagy prioritásként kezelnetek egymást, ha még a situationship szakaszában vagytok. De ha mindkét fél akarja, hogy a situationshipből kapcsolat legyen, akkor nem szabad, hogy véletlenszerű, ok nélküli csendek legyenek. Ha a kommunikáció folyton következetlen és rendszertelen köztetek, az aggodalomra adhat okot. Ha csak akkor keres, ha épp kedve tartja, vagy felbukkan, aztán hetekre eltűnik, az a tisztelet hiánya és jelzés lehet a szakításra is.

2. Titkolóznotok kell

Egy másik vészjósló jel, ha kiszorulsz a másik életének bizonyos területeiről. Ha nem találkoztál a családjával, barátaival és a kapcsolatotok titkos, mivel láthatólag nem akar felvállalni téged előttük akkor érdemes elgondolkodni azon, hogy haladtok-e közösen valamerre vagy csupán egy mellékvágány vagy az életében. Egy dolog a magánélet, de más az, ha azt érzed, hogy rejtőzködnöd kell, mert az egy idő után nagyon megalázó lehet számodra és az önbecsülésedet is erősen rombolja.

3. Csak a szexről szól

Baljós az is, ha a kapcsolat csak fizikai és csak a szex körül forog. Ha mindig csak a testi vágyak kielégítése miatt keres, de elmaradnak a mélyebb beszélgetések, vagy csak az együtt töltött tevékenységek, - a minőségi idő együtt - akkor nem biztos, hogy tovább tudtok lépni a situationshipből. Még ha mindketten bele is egyeztek abba, hogy lazára veszitek a figurát, ez nem jelenti azt, hogy ne mutatnátok egymásnak gyengédséget, amikor a pillanat úgy kívánja - különösen, ha hosszú távon valóban egy elkötelezett kapcsolat az, amire vágytok.

4. Nem beszéltek a jövőről

Nem kell mindent közölni, és túl hosszú tervekbe bocsátkozni, de nem szabad úgy éreznetek, mintha egyedül lennétek a kiszámíthatatlan helyzetek és kapcsolatok szigetén, és fogalmatok sincs arról, hogy mi történik veletek. Egyáltalán nem beszéltek a jövőről, sőt, ha szóba kerülne, inkább tereli a témát? Esetleg érezteti veled, hogy nem lát közös jövőképet? Az ilyen típusú beszélgetések hiánya meghatározó, és azt jelzi, hogy a másik fél nem számít semmi jelentősebbre a jövőben...