A legkimerítőbb párkapcsolatok egyike, amikor hol szakítunk, hol újra összejövünk a másikkal. Olyan kapcsolat ez, ami soha  véget nem ér, és nemcsak az érintett felek számára lehet fárasztó, de a környezetük számára is. A "párkapcsolati jojóból" sokszor nehéz kilépni, mégis inkább ez tűnik az egyetlen logikus lépésnek, hogy végre mindenki fellélegezhessen. A szakemberek szerint így szakítsunk, ha "se veled, se nélküled" kapcsolatban vagyunk.

Az egyik leginkább kimerítő párkapcsolat, amivel bármikor találkozhatunk az életünk során, az úgynevezett "se veled, se nélküled", ami egy véget nem érő, oda-vissza szakítós, majd újra összejövős ördögi körré válhat, ha nem vagyunk eléggé határozottak...A szakértők szerint a legtöbb esetben az a legjobb, ha végleg pontot teszünk egy ilyen kapcsolat végére. Néhány tanács: így szakítsunk, ha "se veled, se nélküled" kapcsolatban vagyunk...

ÍRJUNK LISTÁT. Vagyis jegyezzük fel, hogy a partnerünk mikor hogyan bánik velünk, és súlyozzuk is ezeket a helyzeteket. Valószínűleg a szakítás felé billen majd a mérleg, mert az ilyen kapcsolatok esetében jellemzően mindig a negatív dolgok súlyosabbak, míg a pozitív oldal a gyengébb.

TÖRÖLJÜNK MINDENT, AMI A MÁSIKRA EMLÉKEZTET. Az egyik ok, amiért újra és újra összejövünk a másikkal, a közös emlékek, amik jó érzéssel töltenek el bennünket. Ezek maradjanak is emlékek a szakemberek szerint, hiszen azt már nem tudjuk visszahozni, a jelennel pedig legyünk reálisak.

KÉRJÜNK SEGÍTSÉGET A BARÁTAINKTÓL. Kívülről a legtöbb esetben jobban rálátni egy kapcsolatra, mint amikor benne vagyunk, ráadásul a barátaink féltenek bennünket, törődnek velünk. Kérjük meg őket, hogy emlékeztessenek, miért is szakítottunk egyszer(vagy háromszor is) a párunkkal, és miért ne adjunk még egy(negyedik) esélyt a kapcsolatnak.

LEGYÜNK NYITOTTAK A VÁLTOZÁSRA. Merjük meglépni azt a lépést, amitől annyira félünk, és mondjuk ki végre, hogy vége. Ne féljünk az egyedülléttől, elmúlik a szakítás után érzett űr, és lépjünk tovább, merjünk változtatni.

LÁSSUK REÁLISAN ÖNMAGUNKAT ÉS A PÁRUNKAT. Mindenféle ítélkezés nélkül vegyük végig, hogy ki milyen, hogyan viselkedik a kapcsolatban. Merjük belátni a jó és a rossz tulajdonságokat. Ne mentegessük magunkat vagy a partnerünket, legyünk őszinték önmagunkhoz...