Miért romlanak meg a kapcsolatok? Rántsuk le a leplet a hat leggyakoribb válaszról!

Az első, hogy a másik érzelmileg rád telepszik. A hiba a gépezetben az, hogy a másik tőled várja a saját boldogságát. Emiatt a program miatt ő egy szeretetéhes energiavámpírrá változik.

A második izgalmas dolog az, hogy megromolhatnak a kapcsolatok, ha te túl sokat adsz magadból, ha te sokkal többet teszel bele a kapcsolatba, mint a másik, akkor pillanatokon belül ez a kapcsolatotok romlásához vezet. Nincs meg az egyensúly köztetek, a másik pedig azt fogja érezni, hogy te olyan szinten elhalmoztad őt, hogy ezt törleszteni, egyensúlyba soha nem fogja tudni, és meg se fogja próbálni egy idő után.

A harmadik botrányos pont, amikor megszűnik a tisztelet. Ha folyamatosan azt tapasztalod a másikon, hogy megsértődik, hazudozik, durcáskodik, hárítja magáról a felelősséget, nem tartja be a magának tett ígéreteket, akkor benned a tisztelet nagyon le fog csökkenni az irányába. És ilyenkor döbbensz rá, hogy érzelmi szempontból egy kislány vagy kisfiú van melletted...

A negyedik, ha azt veszed észre, hogy ritkulnak a beszélgetések, az egy vészjósló tünet...

Az utolsó előtti válasz, ami miatt megromlanak az emberi kapcsolatok, az pedig az, hogy az értékek megváltoztak. Ha például mindkettőtöknek közös érték a karrier és a család fontossága, viszont ha ennek a rangsora megváltozik, akkor ez felboríthatja az egész kapcsolatot.

A hatodik okot pedig a pszichológia úgy fogalmazza meg, hogy elfejlődés. Ilyenkor azt érzed, hogy elfejlődtetek egymástól. Teljesen más lett az érzelmi intelligenciaszintetek, és azt érzed, hogy más tudatszinten is vagytok. Végül csak panaszkodik és a korlátjairól beszél, de te nagyot ugrottál az önismeretedben és a felelősségvállalásodban, hát, így tényleg nem fogtok passzolni egymáshoz. Ha a másik is dolgozik önmagán, csak nem úgy halad, mint te, annak még lehet jövője, de ha látod, hogy a kisujját se mozdítja a fejlődés érdekében, hát akkor tudod te is, hogy mitévő légy...