Az ágyban szinte mindenkinek eltér egy kicsit az ízlése, mást tartanak izgatónak, más mozdulatokra, más tempóra van szükségük ahhoz, hogy a legintenzívebb gyönyört élhessék át. Éppen ezért lenne fontos a pároknak rendszeresen és nyíltan beszélni a szexről: hogy megosszák egymással, mi kell számukra ahhoz, hogy igazán jó legyen az együttlét. El kell mondani a másiknak, hogy mi okoz erőteljes élvezetet, de azt is, hogy mi az, amin változtatni kellene, mert kellemetlen vagy éppen zavaró. Sokan sajnos nem mernek őszintén mesélni a párjuknak a vágyaikról, a véleményükről, akármennyire is fontos lenne. Nőket és férfiakat kérdeztek meg arról, szerintük miben hibázik a másik nem a leggyakrabban az ágyban. Íme, a legzavaróbb dolgok listái.

 

A férfiak legzavaróbb hibái a szexben a nők szerint

A nők szerint a férfiak a következő tíz hibát követik el a leggyakrabban: a legsúlyosabbtól kezdve rangsorolták őket.

- Kihagyják, elsietik az előjátékot

- előbb jutnak a csúcsra, mint a párjuk

- ügyetlenek

- megpróbálnak csúnyán beszélni, de ezt túl nyersen teszik

- elfeledkeznek a kommunikációról és az intimitásról a szex során, illetve utána

- szex után rögtön elalszanak

- megjegyzéseket tesznek a nő testére

- azt hiszik, tudják, mit akar a partnerük

- nem figyelnek a másik jelzéseire

- csak a fizikai kapcsolatra koncentrálnak, az érzelmire nem.

 

A leggyakoribb női hibák a férfiak szerint

- nem kezdeményeznek szexet

- színlelik az orgazmust

- túl sokat beszélnek

- mindig csak sötétben akarnak szeretkezni

- sosem szeretnének semmi újat kipróbálni

- megemlítik, az előző párjuk mit, hogyan csinált az ágyban

- túlgondolják a szexet

- túlságosan félénkek

- azt hiszik, hogy a férfinak mindig van kedve a szeretkezéshez

- túl sokat aggódnak amiatt, hogy néznek ki.

 

Ezek a listák felhívhatják a figyelmet a problémákra, melyeket a leginkább őszinte kommunikációval lehet orvosolni. A feleknek nem szabad tartani attól, hogy mit szól majd a másik, hanem kedvesen, semmiképpen sem bántóan el kell mondani, mi az, amin változtatniuk kellene. Ezt a néhány zavarónak tartott viselkedést ugyanis könnyedén ki lehet iktatni.

Számos oka lehet annak, ha valaki nem kívánja már annyira az együttléteket. Az is előfordulhat, hogy ezek a hibák okozzák a gondokat, így mindenképpen beszélni kell róluk. Először is, valami pozitív kijelentéssel, dicsérettel érdemes kezdeni, majd felhozni azt, hogyan lehetne még jobb, mi az, amit máshogy kellene csinálni. A legjobb pedig, ha az illető ilyenkor konkrét ötleteket, tanácsokat ad, majd hozzáteszi, ezekkel még élvezetesebb lehetne számára a szex. A hibáztatást, a veszekedést és a bántó hangnemet viszont mindenképpen kerülni kell. Ha pedig az egyik fél elmondta, mire vágyik, javasolt megkérdeznie a párját, számára mitől lehetne még jobb az együttlét.